Zo neem je gemakkelijker speelgoed mee op vakantie 

Door Ekiddies - op 10-06-2021
Zo neem je gemakkelijker speelgoed mee op vakantie 

Kinderen willen spelen. Juist als het vakantietijd is. Dus willen ze allerlei speelgoed meenemen naar de vakantiebestemming. Hoe krijg je dat mee? Welk speelgoed is geschikt en welke afspraken kun je daar over maken?

Je hebt er vast wel eens naar staan kijken of was zelf de klos: even voor vertrek de auto inpakken om af te reizen naar die ene geweldige vakantiebestemming. Koffers, tassen, rugzak en een paar strandstoeltjes gaan nog wel, maar dan is het speelgoed van de kinderen aan de beurt. Je weet gewoonweg niet hoe je het in de auto moet krijgen. Het is altijd een lollig gezicht, maar het lachen vergaat je snel als je zelf aan de beurt bent en de kinderen of niet kunnen kiezen of speelgoed mee willen van een onmogelijk formaat of vorm.

Beter is het om compacte spullen mee te nemen en paal en perk te stellen aan wat er wel en niet mee mag op vakantie. Een step kun je ook op de camping wel huren, en één boek voor de vakantie is voor veel kinderen meer dan genoeg. Die bonk klei waar het kind zo dol op is, droogt alleen maar uit bij hoge temperaturen en is veel te zwaar om mee te nemen. De pop kan mee, maar alle mogelijke accessoires die daarbij horen zoals een kinderwagentje, maxi-cosi en fietsmandje kunnen maar beter thuisblijven.

Wat neem je dan wel mee aan speelgoed?

Duidelijk: in een eigen tas

-Maak kinderen duidelijk dat het in hun rugzak kind moet passen, anders lukt het gewoonweg niet om mee te nemen. Ieder zijn eigen tas, met eigen spullen. Past het niet, dan blijft het thuis. Maak duidelijk dat de vakantie allerlei nieuwe uitdagingen en avonturen biedt, waarbij al die spullen van thuis uiteindelijk overbodig blijken. Misschien even slikken en soms meer dan dat (fikse huilbuien), maar als iedereen zich aan deze limiet houdt van die eigen tas, komt het uiteindelijk wel goed.

Afleiding: minder tijd voor lezen

-Heb je een boekenwurm in de familie dan is het belangrijk paal en perk te stellen aan de hoeveelheid leesvoer die mee gaat op vakantie. Boeken wegen nogal wat en er zal heus geen tijd zijn de hele dag te lezen als er een zwembad, een spannend bos, een uitgebreide speeltuin of leuke winkels in de buurt zijn. Afleiding genoeg. Een of twee boeken is dan wel voldoende.

Creatief: met minder bouwstenen

-Kinderen bouwen en knutselen graag. Kies een grote zak of tas voor alle bouwstenen zoals Lego of Duplo. En vol is vol. Kinderen worden heel creatief als het aantal bouwstenen beperkt is, en afbreken en opnieuw opbouwen is prima te doen. Je kunt nu eenmaal niet drie bakken vol Lego meesjouwen naar het vakantiehuis. In de meeste auto’s past dat gewoonweg niet, zeker niet in combinatie met alle andere spullen die al mee moeten. Overigens: het voordeel van een zak vol Lego is dat je het altijd wel ergens tussen kunt schuiven of duwen. Zo’n zak vormt zich naar de ruimte die ervoor over is.

Uitdaging: beperk de ruimte

-Geef kinderen een uitdaging: alleen klein speelgoed mag mee. Ze zullen op zoek gaan naar alle mogelijke spelletjes, knutselspullen of instrumenten die ze misschien wel waren vergeten. Geef desnoods een formaat op of een doos of Ted Baker tas waar het in moet passen.

Verheugen: nieuw speelgoed

-Beloof de kinderen dat ze op het vakantieadres een speeltje mogen uitzoeken. Dan wordt er minder meegenomen en verheugen ze zich op iets dat ze daar gaan vinden. Houd er wel rekening mee dat het mee terug moet. Misschien op de plek waar nu de doos of tas met etenswaren staat?

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken