Educatief speelgoed 2 jaar: wat geef je een kind van twee cadeau?

Door Ekiddies - op 22-10-2020
Educatief speelgoed 2 jaar: wat geef je een kind van twee cadeau?

Het is belangrijk dat kinderen van 2 jaar niet alleen een leuke tijd hebben met hun familie en vriendjes, maar ze horen ook spelenderwijs hun fantasie, motoriek en ruimtelijk inzicht te gebruiken. Al deze aspecten van hun leercurve zijn erg belangrijk, omdat ze op deze manier probleemoplossende vaardigheden kunnen ontwikkelen. Kinderen die 2 jaar oud zijn, kunnen bovendien kennis opdoen over bijvoorbeeld taal, rekenen, muziek en de natuur. Maar, welk leerzaam speelgoed voor 2 jaar is geschikt?

Leukste educatief speelgoed voor 2 jaar

Het voordeel van leerzaam speelgoed voor 2 jaar is dat er veel verschillende soorten zijn. Je hoeft bijvoorbeeld niet alleen zachte kartonnen leesboekjes te kopen, maar je vindt in verschillende winkels leuke en nieuwe speeltjes om kinderen kennis bij te brengen. Benieuwd naar het leerzaam speelgoed voor 2 jaar dat kinderen moeten gebruiken? Hieronder geven we jou een aantal leuke leerzame speeltjes voor kinderen van 2 jaar.

Puzzeltjes

Zodra kinderen 2 jaar worden, leren ze vormen kennen, zoals cirkels, vierkanten en driehoeken, en is het belangrijk om deze ontwikkeling te stimuleren. Je kunt dit doen met kleurvolle puzzeltjes waar kinderen verschillende vormen in de juiste plaatsen moeten zetten. Ze ontwikkelen namelijk hun cognitieve vaardigheden en ze verbeteren hun ruimtelijke ontwikkeling. Puzzels zijn dus niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook uitstekend leerzaam speelgoed!

Blokjes

Kinderen op deze leeftijd ontwikkelen hun hand-oog coördinatie erg snel en om dit te stimuleren, kun je het beste blokjes kopen. Zij zullen met dit educatief speelgoed voor 2 jaar leren om zelfstandig vormen te bouwen en dit kan enorm belangrijk zijn voor de ontwikkeling van deze kinderen. Ze zullen creatiever zijn en ze ontwikkelen hun probleemoplossende vaardigheden in een razendsnel tempo.

Plaatjesdomino

Op deze leeftijd herkennen kinderen plaatjes en ze associëren deze met andere spulletjes. Dit is voor kinderen erg belangrijk, omdat ze zo sneller woordjes kunnen leren. Dit educatief speelgoed voor 2 jaar moet eenvoudige en kleurrijke plaatjes hebben, zodat kinderen van deze leeftijd makkelijker woordjes en plaatjes leren. Je hoeft trouwens niet alleen plaatjesdomino voor kinderen van 2 jaar aan te schaffen. Loco is bijvoorbeeld een ander populair spelletje waarmee kinderen plaatjes en woordjes met elkaar associëren.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken