Alle voordelen van led verlichting op een rij

Door Ekiddies - op 01-04-2021 - Update 01-04-2021
Alle voordelen van led verlichting op een rij

Led verlichting wordt steeds maar populairder. Niet alleen is deze vorm van verlichting sfeervol, het bespaart ook nog eens veel energie. Het is daarom raadzaam om binnenkort over te stappen op led verlichting in je woning of bedrijfspand. Benieuwd naar de vele voordelen? Wij zetten ze voor je op een rij!

1. Led verlichting is energiezuinig

In vergelijking tot de ouderwetse gloeilamp gebruikt led verlichting een veel groter deel van de stroom voor het geven van licht. Dit maakt led verlichting tot wel 80% effectiever.

2. Het gaat langer mee

Wist je al dat een gloeilamp gemiddeld slechts 1.000 uur meegaat? En een spaarlamp tussen de 5.000 en 10.000 uur? Led verlichting gaat maar liefst 20.000 uur mee. Dat is nogal een verschil!

3. Led heeft geen opstarttijd

Verschillende verlichtingssoorten hebben een opstarttijd waardoor deze niet direct vol licht geven. Het duurt even voordat een dergelijke lamp opgewarmd is. Bij led verlichting is dit geen probleem. Led lampen geven namelijk direct volle verlichting af.

4. Led verlichting is er ook in sfeerlicht

Vroeger was led verlichting er enkel nog in een witte, koude kleur. Tegenwoordig is dit niet meer het geval. Je kunt led verlichting in warme witte kleuren vinden maar ook in sfeerkleuren als rood en blauw. Dat geeft een extra gezellig gevoel aan je ruimte.

5. Led verlichting wordt niet heet

Omdat led verlichting een veel groter deel van de stroom gebruikt voor het geven van licht wordt de lamp ook een stuk minder warm.

6. Led verlichting is ook geschikt voor buiten

Tussen alle standaard soorten led verlichting bestaat er ook een waterdichte variant. Deze is ideaal om buiten te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan verlichting voor het terras maar ook in het zwembad is een mogelijkheid.

7. Je bent op de lange termijn goedkoper uit

Omdat led verlichting minder vaak vervangen hoeft te worden en energiezuiniger omgaat met stroomgebruik ben je op lange termijn een stuk goedkoper uit. Je verdient de aanschafkosten binnen enkele jaren terug, afhankelijk van hoe vaak je het licht aan hebt staan. Gemiddeld verdient een ledlamp zichzelf namelijk in plus minus 2.000 uur volledig terug.

Ben jij nu ook overtuigt van de vele voordelen die led verlichting jou kan bieden? Schaf dan snel jouw led verlichting aan en begin direct met stroom besparen.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken