3 tips om je kind te stimuleren meer te bewegen

Door Ekiddies - op 12-08-2022
3 tips om je kind te stimuleren meer te bewegen

Voldoende bewegen is voor iedereen van belang. Dit geldt zeker voor een opgroeiend kind. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Sommige kinderen zijn van nature erg speels en ware buitenkinderen. Hierdoor is voldoende bewegen gemakkelijk. Er zijn echter ook nog genoeg kinderen die liever thuis zitten en hierdoor onvoldoende bewegen. Door de jaren heen zijn kinderen massaal minder gaan bewegen. Dit is gedeeltelijk te wijten aan de opkomst van de televisie, tablets en spelcomputers.

Jouw rol als ouder is hierin erg belangrijk. Je kind heeft soms aansporing nodig om de televisie uit te zetten of een spelletje af te sluiten. Motivatie van jouw kant. Maar hoe stimuleer je je kind op een leuke manier om meer te bewegen? Met behulp van de volgende drie tips moet dit zeker lukken.

1. Maak de tuin leuker voor je kind

Een simpele tuin met enkel wat bestrating en enkele plantenpotten is logischerwijs minder uitnodigend voor een kind. Waar jij hier heerlijk in kan vertoeven, zal een kind zich hier snel vervelen. Daarom is het zaak om – indien je over een eigen tuin beschikt – hier iets aan te doen. Denk bijvoorbeeld aan een speeltoestel of trampoline kopen. Met name een trampoline is een goede manier om je kind meer te laten bewegen. Trampolinespringen is voor werkelijke alle leeftijden even leuk en een goede manier voor je kind om zijn of haar energie kwijt te kunnen, extra te bewegen en hier ook nog eens heel veel lol aan te beleven. Hoe uitnodigender de tuin is, hoe groter de kans dat je kind uit zijn stoel opstaat en lekker naar buiten gaat.

2. Op de fiets naar school gaan

Aanbevolen wordt om dagelijks minimaal dertig minuten licht tot intensief te bewegen. Dit kan dus ook al een stukje fietsen zijn. Als je kind oud genoeg is om zelf naar school te fietsen, kan je op die manier al een groot deel van deze hoeveelheid beweging in de pocket hebben. Gewoon door naar school te gaan. Iets wat toch al moet gebeuren en op die manier zonder het te beseffen er toch toe leidt dat je kind op dagelijkse basis meer beweegt.

3. Lopend boodschappen doen

Kinderen vinden het vaak niet leuk om uitzichtloos te wandelen. Ze willen graag weten waar ze naartoe gaan om het vol te houden. Zorg er tijdens een gezamenlijke wandeling dan ook altijd voor dat jullie een doel hebben. Doe bijvoorbeeld boodschappen bij een supermarkt die iets verder gelegen is in de stad of het dorp. Zo ben je al snel een uurtje aan de wandel.

Wil je toch gewoon een stuk in het park of het bos rondwandelen? Bereid deze wandeling dan goed voor en maak het écht leuk. Denk bijvoorbeeld aan een buitenbingo. Hierbij moet je kind allemaal dingen buiten zoeken en wanneer zijn kaart vol is, heeft hij bingo en krijgt hij een klein cadeautje. Denk aan een bezoekje aan de speeltuin, een lekker waterijsje bij thuiskomst of zijn favoriete drinken.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken