De leukste schommels voor in de tuin

Door Ekiddies - op 03-12-2021 - Update 03-12-2021
De leukste schommels voor in de tuin

Iedere tuin kan omgetoverd worden tot een speeltuin voor kinderen. Dit kan gedaan worden aan de hand van een glijbaan, trampoline of een schommel. Je kunt overigens ook een steen geven aan kinderen en ze vermaken zich wel met hun fantasie├źn. Mocht je de ruimte hebben in de tuin en kinderen hebben, dan raden we aan om een mooie schommeltoestel te plaatsen. Mochten er andere kinderen langskomen, dan kunnen ze fijn samen spelen buiten, waaronder schommelen. In dit artikel zullen we dieper in gaan op de schommel.

Herken je het gevoel van het zweven door de lucht? Dit is natuurlijk geweldig voor een kind. Als eerste is het belangrijk dat de tuin kindvriendelijk blijft. Je wilt namelijk niet dat er ongelukken ontstaan, met name als er meerdere kinderen rondrennen. Mocht je voldoende ruimte hebben in de tuin, dan is een schommel zeker een aanrader. Zorg wel dat de ondergrond niet van steen is, maar van gras of rubberen tegels. Mocht er iemand afvallen, dan is de landing in ieder geval een stuk zachter!

Soorten schommels

Er zijn verschillende soorten schommels die te verkrijgen zijn. Als eerste kan er gekozen worden voor een traditionele schommel, een plank die door middel van touwen vast zit aan een paal. Deze variant komt het vaakst voor en ze zijn ook in allerlei vormen te vinden, zoals een cirkel of een stoeltje.

Mocht je een schommel willen waarbij er meerdere mensen tegelijk op kunnen, dan kun je kiezen voor een schommelbank of een nestschommel. In een nestschommel kun je heerlijk in liggen, net als in een hangmat. Het voordeel van een nestschommel is voornamelijk dat er meer kinderen tegelijk op kunnen zitten en zo kunnen ze samen genieten van het schommelen. Er zijn verschillende soorten schommels en het is belangrijk dat je de omgeving en functionaliteit van de schommel goed meeneemt om de juiste keuze te maken. In principe is iedere schommel leuk, alleen hangt het allemaal af van de wensen van het kind!

Het materiaal

Bij het uitzoeken van een schommel is het heel leuk dat er verschillende soorten zijn, maar het materiaal van de schommel is in principe net zo belangrijk. De meeste standaard schommels zijn gemaakt van hout, rubber of kunststof. Hiermee wordt er een houten plankje vastgemaakt aan touwen. Het kan ook zijn de schommel, zoals een nestschommel, geweven is met touw. Het is in ieder geval belangrijk dat het tegen verschillende weersomstandigheden kan. Het materiaal moet kwalitatief in orde zijn om ongelukken te voorkomen als een simpele splinter of dat er iets kapot gaat tijdens het schommelen.

Er zijn overigens nog meer aspecten belangrijk bij het aanschaffen van een schommel. De schommel zelf is natuurlijk het interessant, maar vaak hoort hier een constructie bij. Denk eens een aan huisje met een paal daaraan vast, waar de schommel aan vast zit, met een mooie glijbaan. Je kunt ook kiezen voor een palen constructie en dan zit de schommel hier aan vastgebonden. Het is in ieder geval het belangrijkst dat de kinderen ervan kunnen genieten en kunnen buiten spelen, want buiten spelen is zeer gezond!

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken