Speelgoed opbergen? Handige tips!

Door Ekiddies - op 05-01-2021
Speelgoed opbergen? Handige tips!

Geef het maar toe: jij bent ook wel eens lichtelijk neurotisch geworden van al het speelgoed dat rondslingert in huis. Met al het speelgoed dat je kinderen hebben, kun je een halve basisschool gelukkig maken. Echter is het opruimen altijd een hakkelpunt voor jou en je kinderen. In de avonduren kun je nog op zoek gaan naar alle speelgoeddieren en andere spullen zodat je zeker weet dat alles opgeruimd en netjes is. Daarom hebben wij bij Ekiddies een aantal handige, gemakkelijke en vooral leuke manieren gevonden voor het speelgoed opbergen!

Handig speelgoed opbergen

Het opbergen van speelgoed kan heel gemakkelijk en discreet gaan. Wanneer jij het liefste een kamer hebt die opgeruimd oogt, kun je kiezen voor een opbergkist of bankje waar een opbergruimte in zit. Voor de kinderen is dit ook erg leuk aangezien ze hun speelgoed bijvoorbeeld op kunnen ruimen in een legobox, opbergkast of houten opbergbankje. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een opbergbox uit te kiezen waarop het favoriete disneykarakter van je kinderen staat. Kinderen zullen hierdoor sneller geneigd zijn alles netjes terug te doen in deze box!

Stem je opbergkast af met de kamer

Rustige kamers wil je natuurlijk ook rustig houden. Hierbij ga je geen gebruikmaken van felle opbergboxen of opbergkasten met daarop disneyfiguren. Je kunt daarom speelgoed opbergen op een andere manier. Er zijn namelijk ook opbergkastjes die er heel neutraal uitzien en precies passen bij de rest van het interieur. Op deze manier is het speelgoed zo opgeruimd en valt deze voor bezoek ook niet direct op. Het opbergen van speelgoed is ook mogelijk door een opbergkist voor speelgoed te gebruiken in de vorm van een stoffen kist. Deze kun je makkelijk in elkaar vouwen wanneer de kinderen minder speelgoed hebben.

Op een verantwoorde manier speelgoed opruimen

Het milieu kan ook gesteund worden wanneer je op zoek bent naar een passende kist. Er worden namelijk milieuvriendelijke opbergboxen gemaakt. Zo kunnen boeken, speelgoed en knuffels gemakkelijk op één plaats worden opgeborgen en liggen ze niet in het zicht.

Weinig ruimte in je kamer?

Bij gebrek aan ruimte in de kamer kun je ervoor kiezen om een speelgoedkist aan te schaffen die onder een kast, tafel of bed geschoven kan worden. Op deze manier houd je alles bij elkaar, kunnen je kinderen het speelgoed gemakkelijk terugvinden en wordt het opbergen van speelgoed kinderspel!

Wil jij ondanks de kleine capaciteit in huis je kind toch verwennen met nieuw speelgoed? Stel dan de regel in dat bij nieuw speelgoed een oud item weggaat. Dit kunnen jullie dan doneren aan een goed doel of weggeven aan familie of vrienden. Met deze regel wordt ervoor gezorgd dat het speelgoed opbergen goed en snel gaat en blijft het overzicht duidelijk voor de kinderen.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken