Heeft jouw kind moeite met naar bed gaan?

Door Ekiddies - op 06-04-2021 - Update 06-04-2021
Heeft jouw kind moeite met naar bed gaan?

Veel kinderen vinden het leuk om zo lang mogelijk wakker te blijven. Echter is dit niet altijd mogelijk en verstandig, maar dat zien kinderen vaak niet in. Soms kan het een hele klus zijn om je kind in bed te krijgen. Hieronder hebben wij enkele tips voor jou om je kleine op tijd en zonder gedoe het bed in te krijgen!

Tips om je kids gemakkelijk naar bed te laten gaan

Is het iedere avond weer een gedoe om je kinderen in bed te leggen? Blijven ze liever gezellig beneden bij voor de tv? Onderstaande tips helpen beetje bij beetje om de avondroutine te versnellen!

Neem de tijd

Zorg voor een ritueel, zodat je kind weet waar hij aan toe is op welk tijdstip. Probeer genoeg tijd tussen het voorbereiden op bed en het daadwerkelijke tijdstip dat je kind erin moet liggen te waarborgen. Als je te laat begint, leg je tijdsdruk erop en dat is niet verstandig.

Houd je aan een vaste routine

Op een gegeven moment weet je kind waar hij aan toe is, over gewoontes hoef je niet meer na te denken. Kinderen kunnen meer ontspannen in vaste structuren. Breng daarom een vaste routine aan voor de avonden zodat je kind weet waar hij aan toe is.

Spelletjes om naar bed te gaan

Naar bed gaan is serieus, maar af en toe moet er ook ruimte zijn voor een spelletje. Net zoals we de badeendjes in bad leggen voor het schoonmaken, kunnen we ook voor het slapengaan leuke routine spelletjes bedenken. Op een speelse wijze maakt je kind zich klaar voor bed.

Samen kloklezen

Geef met behulp van de klok aan wanneer hij moet slapen. Laat je kind inzien dat als hij sneller meewerkt er meer tijd is voor een verhaaltje. Blijf wel positief en het is niet erg als je er soms vanaf wijkt in verband met een spannend verhaal.

Iets nieuws..

Kinderen zijn dol op verrassingen. Koop daarom een nieuwe knuffel die bij je kind in bed mag liggen of kies samen een nieuw beddengoed voor kinderen uit. Jouw zoon of dochter zal met plezier het bed in duiken vanavond!

Geef ze gerichte keuzes

Aan het einde van de dag kunnen kinderen moeite hebben met het uitvoeren van opdrachten. Het kan helpen om je kind verschillende (maar toch heel gerichte) keuzes aan te bieden. Denk aan keuzes als: eerst tandenpoetsen of eerst omkleden?

Ontspanning voor een relaxte nachtrust

Het is beter om je kind voor het slapen gaan voor te lezen of zelf te laten lezen dan televisie te kijken. Het scherm van de televisie houdt de hersenen namelijk actief waardoor slapen moeizamer gaat. Het kan ook helpen om je kind kort over het hele lijf te strijken, hierdoor gaat de aandacht naar het lichaam en uit het hoofd.

Geniet van het moment

Vergeet vooral niet dat je kunt genieten van het moment. Hoe druk je ook bent, dit is het moment voor jou en je kind. Geniet van het samenzijn en zorg voor rust net voor het slapen gaan.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken