De leukste knutselideeën voor kinderen!

Door Ekiddies - op 06-01-2021 - Update 07-01-2021
De leukste knutselideeën voor kinderen!

Er gaat niets boven de creativiteit van kinderen stimuleren. Je kunt dit het hele jaar door stimuleren door samen gezellig iets te knutselen. Zo kun je dingen knutselen van papier, heb je complete knutselpakketten en krijg je ideetjes die je helpen bij het maken van deze prachtige kunstwerken. Bij Ekiddies lees je een aantal handige en leuke knutselideeën zodat je leuk kunt knutselen met kinderen.

Knutselpakketten

Jij kan heerlijk knutselen met je kinderen door gebruik te maken van een knutselpakket. Deze knutselpakketten kunnen schilderijen bevatten, maar je kan bijvoorbeeld ook prachtige mandala's of kaarsen maken. Daarnaast kun je ook complete kleisetjes of kleurboeken kopen zodat kinderen uren plezier kunnen hebben.

Andere leuke knutselideeën

Wil je graag met papier gaan knutselen of kinderen zelf iets leuks laten maken? Dan kun je er ook voor kiezen om samen te gaan knutselen met deze knutselideeën. Je kan van papier namelijk een stoere dinohoed maken voor je kleine jongen. Door een band om het hoofd van het kind te maken weet je precies welke maat je nodig hebt. Hierna ga je van groen papier de zijkanten invouwen terwijl je een binnenstuk overhoudt van ongeveer enkele centimeters. De gevouwde stukken knip je vervolgens in stekels zodat je een echte hanenkam krijgt. Deze hanenkam bevestig je aan de band met nietjes zodat deze goed vastzit. Et voilà; je hebt een stoere dinohoed gemaakt!

Voor de dames kun je de dinohoed veranderen in een mooie prinsessenkroontje! Met krijt kun je tijdens droog weer ook een aantal leuke dingen creëren. Zo kun je een kunstwerk laten maken op je stoep of kun je zelfs je eigen golfbaan krijten. Zo heb je dubbel plezier van je krijtwerk.

Handig knutselmateriaal

Ongeacht wat je gaat maken, je zult vaak de nodige materialen moeten gebruiken. Je zult daarom bij Ekiddies een groot aanbod vinden van materialen die veel gebruikt worden bij het knutselen. Denk bijvoorbeeld aan klei, lijm, verf, stiften, kleurpotloden en papier. Maar ook penselen, pompons en stickers vind je bij ons!

Voor ieder seizoen een leuk knutselwerkje!

Het hele jaar door kun je knutselen met kinderen. Er zijn namelijk genoeg knutselideeën voor het hele jaar. Je kunt tijdens de lente en zomer bijvoorbeeld konijnenoortjes, een paashaas of een vilten eendje knutselen dat mooi past bij Pasen en het heerlijke weer. Een blikken buitentrommel of vlindertjes doen het ook erg goed bij kinderen. Tijdens de kerst kun je helemaal losgaan met het kerstthema. Zo kun je een rendierenlichtje, een grappig sjaaltje, een kerstboompje of een mooie raamtekening maken. In de herfst kun je zelfs gebruikmaken van spullen die je in de natuur vindt. Zo is een van de knutselideeën om een egeltje te maken van blaadjes die je op de grond vindt. In de herfst zijn er ook nog Halloween en Sint Maarten. Hierdoor kun je spookachtige creaties maken en een originele lampion knutselen met je kinderen!

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken