Het beste speelgoed voor jongens van 5 jaar

Door Ekiddies - op 02-11-2020
Het beste speelgoed voor jongens van 5 jaar

Zodra jongens 5 jaar worden, zal je merken dat ze grote veranderingen meemaken. Ze worden niet alleen groter, maar ze ontwikkelen ook hun eigen ideeën om hele leuke spelletjes te spelen. Ze gaan bovendien steeds meer samen met andere kinderen verhaaltjes bedenken in de vorm van bijvoorbeeld tekeningen. Vijfjarige jongens worden ook motorisch handiger, omdat ze naar hun capaciteit ingewikkelde acties gaan doen, zoals een bal vangen en veters strikken. Dit betekent dat je rekening moet houden met verschillende factoren voor het kopen van het beste speelgoed voor jongens van 5 jaar.

Wat maakt speelgoed voor jongens van 5 jaar zo goed?

Het speelgoed voor jongens van 5 jaar moet geschikt zijn voor alle acties die zij kunnen doen. Aangezien zij een betere oog-hand coördinatie zullen hebben, raden we jou aan om speelgoed te kopen waarmee vijfjarige jongens regelmatig hun handen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan speelballen met felle kleuren. Bij het kiezen van speelgoed voor jongens van 5 jaar kun je ook inspelen op wat ze allemaal in de toekomst gaan doen. Zo zou je voetbalspulletjes kunnen kopen voor vijfjarige jongetjes, als ze interesse hebben getoond in deze sport. Nog enkele voorbeelden van speelgoed voor een 5-jarige zijn:

Buitenspeelgoed

Als kinderen buiten spelen, doen ze een beroep op hun motorische vaardigheden. In de buitenlucht gaan ze rennen, springen of andere leuke activiteiten doen. Dus het is erg belangrijk om een passend speelgoed voor jongens van 5 jaar te kopen. Waar kun je aan denken? Nou, misschien kun je een groter exemplaar van een fiets of step aanschaffen. Ze kunnen met deze speeltjes alvast de eerste stappen zetten om in de toekomst grotere vervoersmiddelen te besturen. Ander jongens speelgoed voor 5 jaar dat je ook voor deze kinderen kunt kopen, zijn sportmaterialen die het buitenspelen een nieuwe dimensie geven. Skippyballen of frisbees zijn voorbeelden van ideale speeltjes om in de buitenlucht te gebruiken.

Bouwspeelgoed

Wanneer kinderen 5 jaar worden, gaan ze steeds beter vormen van elkaar onderscheiden. Ze leren daarbij om kleine combinaties te maken voor gebouwen. Je kunt deze kinderen helpen met speelgoed voor jongens van 5 jaar. Je hoeft je gelukkig weinig zorgen te maken over de speeltjes die je kunt kopen. Zo zit je nooit verkeerd als je een aantal Lego figuurtjes koopt. Al het speelgoed van Lego staat namelijk bekend om zijn hele hoge kwaliteit en de thema's ervan. Alle jongetjes kunnen op deze manier altijd een thema kiezen dat ze interessant vinden, zoals Star Wars, Marvel of DC Comics.

Knutselmaterialen

Als deze jongetjes hun eerste kunstwerkjes maken, leren ze om ingewikkelde acties te doen, zoals het knippen van papier en het plakken van verschillende papieren en kartonnen vormen. Dit is super belangrijk, want deze acties kunnen de basis zijn voor nog ingewikkeldere acties in de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan het zagen van hout of solderen van ijzer.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken