Hoe kies je de juiste vliegenlamp?

Door Ekiddies - op 01-04-2021
Hoe kies je de juiste vliegenlamp?

Vliegen zijn elk jaar weer een last om vanaf te komen. Niet alleen buiten maar ook binnen voelen de beestjes zich namelijk goed op hun gemak. Een vliegenlamp is daarvoor de oplossing! Deze helpt je op een makkelijke manier van de vliegen af en zorgt voor een schone en hygiënische omgeving. Lees hier snel meer over de verschillende soorten vliegenlampen op de markt.

Waarom een vliegenlamp aanschaffen

Een vliegenlamp kan erg handig zijn in een bedrijfsomgeving maar ook voor de thuis in de woonkamer. Een vliegenlamp voorkomt namelijk overlast van vliegen in elke binnenomgeving. De vliegen worden door het ultraviolet licht aangetrokken en vervolgens geëlektrocuteerd, gevangen of aangezogen waardoor zij geen overlast meer kunnen veroorzaken. Wij gaan de verschillen hier verder toelichten.

1. Vliegenlamp met hoogspanning

Bij deze vliegenlamp worden de vliegen gedood door hoogspanning, de meeste hebben hem wel eens ergens zien hangen. De hoogspanning zorgt ervoor dat ze geëlektrocuteerd worden en vrijwel zeker dood zijn. Hoewel dit systeem vaak erg goed werkt is het niet verstandig deze te gebruiken op plekken waar voedsel wordt bereid of bij locaties met veel brandgevaar. Insecten kunnen namelijk in brand vliegen waardoor er rook en vonkjes vrijkomen.

2. Kleefplaat

Een kleefplaat is wat minder gebruiksvriendelijk wanneer het gaat om onderhoud. Het is namelijk belangrijk dat je de kleefplaat om de 4 weken vervangt, anders loop je het risico dat de vliegen niet meer goed tegen de plaat aan blijven plakken. In dit geval kunnen ze zo weer weg vliegen. Staat je vliegenlamp in een stofrijke omgeving? Vervang je kleefplaat dan nog vaker!

3. Aanzuigingssysteem

Het vangen van vliegen middels een aanzuigingssysteem is de nieuwste manier van de drie. Het systeem trekt met het ultraviolet licht de vliegen naar het apparaat toe waarna het aanzuigingssysteem de beestjes in een afgesloten bakje trekt. Een vliegenvanger met aanzuigingssysteem is geschikt voor de horeca en heeft enkele grote voordelen:

  • Geen vieze luchtjes
  • Geen geknetter
  • Geen zicht op dode vliegen
  • Makkelijk neer te zetten en mee te nemen

Kijk dus goed bij aankoop van een vliegenlamp naar het systeem dat aan jouw wensen voldoet. Alle lampen doen namelijk wat ze moeten doen, vliegen vangen!

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken