​Fietsverlichting voor kids. Waar moet je op letten?

Door Ekiddies - op 05-04-2022 - Update 05-04-2022
​Fietsverlichting voor kids. Waar moet je op letten?

Is de tijd aangebroken dat je kinderen zelfstandig de fiets kunnen (en mogen) pakken? Dan zit de kans er ook in dat ze wel eens na zonsondergang of bij schemering thuis komen. In dat geval is het ontzettend belangrijk dat hun fiets voorzien is van goede fietsverlichting. Maar waar moet je nou op letten? Dat leggen we je hieronder uit!

Het aantal lumen van de lamp

Hoe hoger het aantal lumen, hoe feller de lamp schijnt. Maar over het algemeen ook hoe sneller de lamp leeg is. Hoeveel lumen je nodig hebt is altijd afhankelijk van de situatie. Fietsen je kids door de stad of een verlichte woonwijk? Dan volstaat een fietslamp van ongeveer 300 lumen. Wanneer ze echter over een onverlichte weg fietsen, dan wordt er minstens 1.000 lumen aangeraden, maar liever nog iets meer! Niet alleen zijn ze beter zichtbaar voor de weggebruikers, met een sterkere lamp hebben ze zelf ook beter zicht op de weg!

Oplaadbare fietsverlichting

Oplaadbare fietsverlichting heeft meerdere voordelen ten opzichte van fietsverlichting op batterijen. Deze schijnen vaak na een paar keer gebruiken al een stuk minder fel als bij in gebruik name. Terwijl oplaadbare fietsverlichting maximaal blijft schijnen, totdat de accu leeg is. Als dat het geval is kan je de lampjes weer eenvoudig opladen via een USB-lader. Oplaadbare fietsverlichting is dan ook een ontzettend duurzame keuze!

Geïntegreerde powerbank

De Beam XL 1.500 van Lightyourbike is voorzien van een USB-aansluiting, waar iedere telefoon op aangesloten kan worden. Zijn de kids van huis en is de smartphone daarbij leeggeraakt? Dan laad je deze eenvoudig op via deze fietslamp. Zo kunnen ze laten weten dat ze toch iets later thuis zijn, zonder dat u zich druk hoeft te maken.

Racefiets verlichting

Ben je een fanatieke wielrenner? Dan is het ontzettend leuk om je kids mee te nemen als ze eenmaal wat ouder zijn. Er is niets leukers dan deze hobby samen te delen en samen op de racefiets te stappen. Ook in dit geval heb je heldere racefietsverlichting nodig, zowel voor als achter. Voor het achterlicht raden we bij racefietsen de ‘Halo’ aan van Lightyourbike. Dit lampje is ontzettend fel, heeft een lange batterijduur en is ook nog licht van gewicht. Perfect voor op de racefiets dus!

Met bovenstaande tips kom je ongetwijfeld bij de juiste fietsverlichting uit voor jou én voor je kids!

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken