Notice: Trying to get property of non-object in /home/eknl/domains/ekiddies.nl/public_html/api/client/AccountAPI.inc.php on line 224
Educatief speelgoed voor 8 jaar kopen
Home / Blog / Educatief speelgoed / Educatief speelgoed voor 8 jaar kopen

Educatief speelgoed voor 8 jaar kopen

Door Ekiddies - op 21-03-2019 - Update 05-04-2019
Educatief speelgoed voor 8 jaar kopen

Een kind blijft zich ontwikkelen. Ieder jaar zullen ze weer iets meer geleerd hebben en komen ze in aanraking met nieuwe dingen. Met ieder jaar van school erbij zul je zien dat er grote sprongen gemaakt zullen worden. Met deze ontwikkelingen verwacht je ook een aantal vragen. Wil jij je kind ook op het gebied van spellen en speelgoed stimuleren? Dan kun je uit een groot aanbod educatief speelgoed voor 8 jaar kiezen.

Taal en rekenen ontwikkelen

Kinderen van 8 jaar zijn al volop bezig met het leren lezen en schrijven van woorden en zinnen. Zo zullen ze al zelfstandig korte verhaaltjes kunnen lezen en is het schrijven van korte woorden al een stuk gemakkelijker. Er zijn daarom een groot aantal oefenboekjes gemaakt waardoor kinderen ook thuis aan hun taal kunnen werken. Zo kunnen ze leren om begrijpend te lezen en hier vragen op te beantwoorden.

Daarnaast leren ze ook hoe ze gemakkelijk kunnen rekenen. Rond deze leeftijd kunnen ze al een aantal sommen oplossen en zullen ze gaan leren hoe de tafels van vermenigvuldiging gaan. Het is erg belangrijk dat dit goed gaat en dus ook goed geoefend wordt. Goed educatief speelgoed voor 8 jaar zorgt er dus voor dat je kind op school hier ook baat bij heeft.

Plezier hebben met educatief speelgoed voor 8 jaar

Het kopen van educatief speelgoed voor 8 jaar hoeft niet per definitie te betekenen dat dit saai hoeft te zijn. Jij kan namelijk met het hele gezin samen gebruikmaken van educatief speelgoed. Er zijn tegenwoordig namelijk een groot aantal bordspellen die ervoor zorgen dat je op een spelenderwijze toch een stuk educatie aan je kind meegeeft. Een oud spel dat het nog steeds goed doet is natuurlijk Monopoly. Hierbij leren kinderen niet alleen de diverse bekende straten in Nederland, maar ze leren ook hoe ze met geld om moeten gaan en hoe ze tactisch een spel moeten spelen.

>> Speelgoedtip: Squla spelenderwijs leren <<

Ontdek nieuwe dingen

Kinderen willen steeds meer nieuwe dingen ontdekken en weten hoe dingen in hun werking gaan. Dit is niet alleen op school maar overal. Er zijn daarom een aantal sets ontworpen waarbij kinderen op ontdekking kunnen gaan. Je vindt bijvoorbeeld een aantal sets waarmee je de natuur beter leert kennen. Maak een insectenstad en aanschouw hoe de verschillende insecten leven of maak gebruik van een setje waarmee je mieren kunt observeren. Via een observatiebak kun jij de verschillende beesten in de gaten houden en weet je wat ze zo allemaal overdag doen.

Daarnaast zijn er ook verschillende pakketten waarmee je met natuurkunde en scheikunde bezig zult zijn. Leer over verschillende onderwerpen zoals natuurlijke energie, dinosaurussen, groene energie, de auto van de toekomst en vliegende objecten. Daarnaast kun je met deze pakketten ook ontdekken hoe energie, geheime codes, een inbraakalarm en tornado's werken. Deze pakketten zijn hierdoor enorm interessant en een super idee om cadeau te doen als educatief speelgoed voor 8 jaar.

Leer dingen uit het dagelijkse leven

Er is ook educatief speelgoed voor 8 jaar op de markt die je kind helpen om dingen in het dagelijkse leven te kunnen doen. Eén van deze dingen is het lezen van de tijd. Een digitale klok is voor een kind natuurlijk makkelijker dan een analoge klok. Dit moet een kind leren. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld de TipToi producten van Ravensburger wordt dit kinderspel. Door gebruik te maken van Het Klokje Rond leert het kind klok lezen, weet hij waarom de dagen in de zomer langer zijn en hoe lang een seconde, minuut en uur duurt. Op deze manier leer je jouw kind het verband met de tijd en een dagritme en geef je hem/haar extra weetjes over de tijd.

Speelgoed met korting shoppen? Geld besparen op speelgoed met korting is altijd een goed idee! Bekijk daarom onze actuele kortingscodes en shop extra voordelig.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken