Het beste meisjes speelgoed voor 2 jaar!

Door Ekiddies - op 01-05-2018 - Update 20-10-2020
Het beste meisjes speelgoed voor 2 jaar!

Zodra een meisje 2 jaar wordt, is zij zich meer bewust van haar omgeving. Ze leert meer over haar familie en vriendjes en ze kan met hen elke dag leuke spelletjes spelen. Op deze leeftijd neemt hun woordenschat ook in een verschrikkelijk snel tempo toe en ze gebruiken elke dag hun zintuigen om nieuwe dingen te ontdekken. Hierbij wil je dat ze een goede en leuke ontwikkeling hebben. Maar, welk speelgoed voor meisjes van 2 jaar zijn de beste voor deze meiden?

Benieuwd naar speelgoed voor kinderen van 1 jaar? <

Belangrijkste meisjes speelgoed voor 2 jaar

Het speelgoed voor meisjes van 2 jaar moet ervoor zorgen dat deze meisjes hun fysieke en cognitieve vaardigheden ontwikkelen en dit gaat allemaal samen met een sociale ontwikkeling. Om deze redenen geven we jou een aantal handige tips voor het beste speelgoed voor meisjes van 2 jaar.

Houten speelgoed

Iedereen heeft een houten speelgoed in zijn woonkamer gehad en het is zonder twijfel iets wat je aan meisjes van 2 jaar kunt geven. Houten speelgoed, zoals houten puzzels, keukentjes en treintjes, is in tegenstelling tot plastic speeltjes niet compleet afgewerkt waardoor deze peuters hun fantasie kunnen gebruiken. Hun motorische ontwikkeling en hand-oog-coördinatie zullen zich bovendien ontwikkelen met dit speelgoed voor meisjes van 2 jaar. Een pluspunt van deze speeltjes is het feit dat ze als versiering kunnen worden gebruikt waardoor hun kamer een zeer leuke uitstraling kan hebben.

Leesboekjes

Zodra een meisje 2 jaar wordt, zal haar woordenschat heel sterk gaan groeien. Daarom raden we jou aan om kleine leesboeken te kopen voor meisjes van deze leeftijd. Met kartonnen boekjes zit je nooit verkeerd, want ze zijn duurzaam en milieuvriendelijk. Elk meisje leert ook nieuwe woorden en ze kan haar fantasie steeds meer gebruiken met dit speelgoed voor meisjes van 2 jaar. Zo ga vanavond met bijvoorbeeld jouw dochtertje of nichtje de leuke verhalen uit de boeken van bekende figuurtjes, zoals Nijntje en Bumba lezen.

Poppen

Het bekendste meisjes speelgoed voor 2 jaar is al jarenlang de pop en het is een echte aanrader voor alle meiden van deze leeftijd. Alle meisjes van 2 jaar kunnen poppen met kleurrijke en unieke kleertjes versieren waardoor ze erg zorgzaam worden voor hun familie en vriendjes. Dit is vooral leuk, als een tweede kindje op komst is in de familie.

Rij- en loopspeeltjes

Iedereen die twee jaar wordt, moet zo veel mogelijk bewegen en daarom is het een tip om loopspeeltjes als een meisjes speelgoed voor 2 jaar te geven. Deze speeltjes zijn een goede tussenstap voordat ze op een echte fiets stappen. Je kunt daarnaast rij- en loopspeeltjes als echte aanraders beschouwen, omdat meisjes van 2 jaar hun lichamelijke, coördinatie en loopvaardigheden ontwikkelen.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken