Speelgoed 1 jaar: wat geef je een baby van één cadeau?

Door Ekiddies - op 01-02-2018 - Update 07-03-2018
Speelgoed 1 jaar: wat geef je een baby van één cadeau?

De eerste verjaardag van een baby is een echte mijlpaal. In het eerste jaar ontwikkelen ze zich razendsnel en leren ze steeds meer. Het kan lastig zijn om te bedenken wat je een kind van één jaar cadeau geeft met zijn of haar verjaardag, of bijvoorbeeld met sinterklaas. Ze krijgen al zoveel speelgoed, maar waar hebben ze nu echt iets aan op deze leeftijd? Waarmee bevorderen ze hun ontwikkelingen?

Veel babyspeelgoed voor 1 jaar is zo gemaakt dat baby's spelenderwijs leren. Het speelgoed bevordert de cognitieve en fysieke vaardigheden en zorgt voor een betere sociale ontwikkeling. Hier lees je een paar handige tips voor het cadeau geven van speelgoed voor een 1 jarige, zowel voor jongens als meisjes.

Rij- en loopspeeltjes;

Door middel van rij- en loopspeeltjes bevorderen baby's hun lichamelijke ontwikkelingen, coördinatie en loopvaardigheden. Ze leren op een leuke manier beter lopen, worden steeds mobieler en krijgen een beter evenwichtsgevoel. Geef kinderen van 1 jaar een helpende hand met lopen en bevorder hun motorische vaardigheden door middel van bijvoorbeeld een loopwagen of loopfiets. Een rij- en loopspeeltje is speelgoed wat vanaf 1 jaar zeker een leuk cadeau is, voor zowel jongens als meisjes.

Muziekspeeltjes

Kleine kinderen kunnen uren lang genieten van de leukste geluiden en liedjes die ze horen. Ze ontwikkelen hun sociale vaardigheden en leren steeds meer geluiden herkennen. Een leuke muziekspeeltjes is dan ook goed kinderspeelgoed voor 1 jaar. Denk bijvoorbeeld aan muziektelefoons, muziekdozen, en muziek knuffels of ander muziekspeelgoed dat geluid maakt.

Houten speelgoed

Houten speelgoed geeft kinderen een vertrouwd gevoel omdat het gemaakt is van een stevig materiaal waardoor het niet snel stuk gaat. Buiten dat het niet snel kapot gaat, is het ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Bij houten speelgoed kun je denken aan puzzels, blokken, racebanen, auto's en ander leuk houten baby speelgoed voor 1 jaar .

Creatief speelgoed

Wil je de fijne motoriek verbeteren op een creatieve manier, dan zijn grote krijtjes, stiften of potloden een leuk cadeau waarmee ze deze kunnen ontwikkelen. Verder vinden kinderen het vaak ook leuk om te vingerveren op deze leeftijd. Let wel op dat je producten koopt met niet-toxische ingrediënten, aangezien baby's vaker dingen in hun mond stoppen.

Leesboekjes

Even een verhaaltje voor ze gaan slapen, kinderen vinden het geweldig om al die leuke plaatjes te kijken en verhaaltjes te horen. Leesboeken zijn leuk speelgoed voor 1 jaar, want ze leren op deze manier steeds meer herkennen. Kinderboeken van Woezel en pip, Nijntje of Bumba zijn zeker een aanrader voor jongens en meisjes.

Speelgoed voor 1 jaar voor jongens en meisjes

Zoals je ziet zijn er genoeg cadeautips voor kinderen van 1 jaar. Op deze leeftijd doet het geslacht er nog niet toe bij de speelgoedkeuze. Wil je toch typisch iets voor meisjes kopen? Leuk speelgoed voor meisjes van 1 jaar is bijvoorbeeld een pop. Leuk speelgoed voor een jongen van 1 jaar is bijvoorbeeld een speelgoedauto of vrachtwagen.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken