Trampoline kopen: handige tips

Door Ekiddies - op 27-12-2020
Trampoline kopen: handige tips

Wil je een trampoline kopen voor je kinderen? Dan is het natuurlijk handig om te weten waar je op moet letten wanneer je deze gaat kopen. Wij geven je bij Ekiddies een aantal tips en adviezen zodat je de juiste trampoline koopt. Zo kunnen je kinderen genieten van een trampoline die in de tuin past!

Waar moet je vooraf over nadenken?

Bij de aanschaf van een trampoline is het handig om erover na te denken waar de trampoline precies voor wordt gebruikt en waar je rekening mee moet houden. Met onderstaande punten ga je goed geïnformeerd een trampoline kopen:

1. Voor wie wordt de trampoline aangeschaft en kan er toezicht gehouden worden wanneer er minderjarigen op de trampoline spelen?

2. Kan de trampoline veilig neergezet worden? Je hebt namelijk 1,5 meter minimale vrije ruimte nodig rondom de trampoline wanneer je geen gebruikmaakt van een veiligheidsnet.

3. Is er een vlakke en zachte ondergrond waar de trampoline op geplaatst kan worden?

Een trampoline kopen via Ekiddies

Heb jij een budget waar je je graag wilt houden? Dan is het natuurlijk fijn om een trampoline in de aanbieding te kopen. Een goedkope trampoline vind je gemakkelijk bij Ekiddies. Door het gebruik van onze vergelijker zul je op een handige manier een goedkope trampoline vinden. Daarnaast zijn er ook de nodige kortingscodes op onze website te vinden. Hierdoor is er ook voor jouw budget een leuke trampoline te vinden!

Hoe zorg je ervoor dat een trampoline veilig is?

Bedenk goed bij een trampoline kopen dat de trampoline ook veilig moet zijn. Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Zo houd je bijvoorbeeld rekening met:

  • Het frame. Hoe minder delen dit zijn, hoe sterker het frame is. Let hierbij op de buisdiameter en wanddikte van de buis. Dit kan namelijk een verschil van 25 kg schelen! De meeste frames die verkocht worden, zijn van binnen en buiten gegalvaniseerd.
  • De beschermrand. Zorg ervoor dat deze goed over de veren gaat zodat blessures en verwondingen voorkomen kunnen worden. Houd er bij een trampoline kopen ook rekening mee dat een goede beschermrand UV bestendig en heavy duty is, gemaakt is van polyester PVC 0,5 millimeter onder en boven en een vulling heeft van gesloten cell foam met een minimale dikte van 30 milimeter.
  • De springmat. De meeste springmatten zijn gemaakt van Permatron. Dit materiaal heeft een grote treksterkte, bevat UV bescherming en bescherming tegen schimmels. Hierdoor is het handig in gebruik en heeft het de ultieme kwaliteit en werking.
  • Een afdekhoes. Tijdens de winter wordt de trampoline vaak niet gebruikt. Om de levensduur van de trampoline te verbeteren en te verlengen, wordt er gebruikgemaakt van een afdekhoes. De hoezen bevatten alle afwatergaten zodat het water niet in het midden van de trampoline blijft liggen.
  • De veren. Een trampoline koop je niet voor de trampoline, maar voor de sprong. Goede, veilige en comfortabele veren zijn daarom erg handig. Zorg er bij de aankoop voor dat je let op de lengte van de veren en het aantal. Koop geen trampoline met elastieken of andere veermachinismen aangezien deze veereigenschappen lager zijn en er moeilijker aan vervangingsonderdelen te komen is.
  • Als laatst moet er bij een trampoline kopen nagedacht worden over de garantie. De randkussens gaan namelijk het snelste stuk en hebben dus de kortste garantieperiode. Veren kunnen in de loop van de tijd ietwat gaan roesten, maar zijn evengoed nog te gebruiken. Het Prematron springdoek is bijna niet stuk te krijgen. Houd wel scherpe voorwerpen en vuur weg van dit doek.

Houd er daarnaast ook rekening mee wat het maximum gewicht mag zijn dat op de trampoline kan. Tevens kan er gekeken worden naar de functie van de trampoline. Wordt deze gebruikt voor de lol of wordt er echt gesport op de trampoline? Als laatste is het verstandig om de veiligheid te verbeteren door het gebruik van een veiligheidsnet of het ingraven van de trampoline. Op deze manier weet je zeker dat de kinderen plezier hebben en minder snel zichzelf kunnen verwonden.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken