Op zoek naar het beste educatief speelgoed voor 6 jaar?

Door Ekiddies - op 26-11-2020
Op zoek naar het beste educatief speelgoed voor 6 jaar?

Hoewel kinderen enorm veel stappen maken op sociaal-emotioneel vlak, moet je niet vergeten dat ze ook veel cognitieve ontwikkelingen maken. Op de basisschool leren ze nou eenmaal steeds meer woordjes om zinnen te maken. Ze leren bovendien de eerste getalletjes en rekensommen. Op hun school spelen ze met andere kinderen interactieve spelletjes waarmee ze nog beter leren. Deze kinderen hoeven niet alleen de speeltjes op de basisschool te gebruiken, maar je kunt ze ook educatief speelgoed voor 6 jaar geven. Als je van plan bent om dit te doen, raden we jou aan om rekening te houden met een aantal belangrijke punten in de ontwikkeling van deze kinderen.

Het allerbeste educatief speelgoed voor 6 jaar

Creativiteit en fantasie bereiken op 6 jaar een hoogte. Kinderen van deze leeftijd doen werkelijk bijna alles samen: samen tekenen, samen verkleedpartijtjes organiseren en samen verhaaltjes naspelen. Om deze kinderen met hun creativiteit te helpen, kun je het beste eenvoudig speelgoed kopen. Je moet hierbij rekening houden dat de spelletjes niet te uitdagend zijn, zodat ze nog gemotiveerd zijn om het speelgoed opnieuw te gebruiken. Hieronder geven wij jou een aantal handige tips voor educatief speelgoed voor 6 jaar.

Knutselmaterialen

Kinderen zijn op deze leeftijd super creatief bezig en je kunt ze hiermee helpen met knutselmaterialen. Alle zesjarige kinderen zullen alleen of met hun vriendjes en vriendinnetjes voor een lange tijd kunstwerkjes gaan maken. De kinderen kunnen bovendien met allerlei materialen gaan experimenteren. Knutselmaterialen zijn niet alleen voor zesjarige kinderen leuk, maar ook voor jou. Met dit educatief speelgoed voor 6 jaar kun je de evolutie in het tekenen en verven zien van de kinderen.

Puzzels

Aangezien zesjarige kinderen grote ontwikkelingen maken op het gebied van taal en spelling, kun je ze hiermee helpen. Dit betekent dat jij puzzels kunt halen met veel letters en cijfers. Zorg hierbij voor grote variatie, zodat de kinderen hun creativiteit de vrije loop kunnen geven. Bij deze puzzels kun je bovendien een rekendoos halen waarmee de kinderen een aantal aanwijzingen hebben bij eventuele problemen. Bij dit educatief speelgoed voor 6 jaar raden we jou aan om geen puzzels te halen die te uitdagend zijn. Als de kinderen de puzzels te moeilijk vinden, zullen ze heel snel hun concentratie verliezen. Ze gaan daarna waarschijnlijk andere spelletjes kiezen die misschien niet zo goed zijn als deze puzzels.

Bouwspeelgoed

Een ander educatief speelgoed voor 6 jaar dat je zeker kunt halen is bouwspeelgoed. Kinderen kunnen met dit speelgoed eigen constructies maken met hun vriendjes en vriendinnetjes. Het bouwspeelgoed moet ongetwijfeld van veilig materiaal zijn, zodat kinderen geen gevaar lopen. Je hoort ook rekening te houden met het aantal speeltjes en eventuele handleiding.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken