Het leukste meisjes speelgoed voor 3 jaar!

Door Ekiddies - op 20-08-2020
Het leukste meisjes speelgoed voor 3 jaar!

Het speelgoed voor meisjes van 3 jaar hoort heel interactief te zijn. Keukentje spelen, dierendokter uithangen of poppen verzorgen, voor deze leuke spelletjes hoort er meisjes speelgoed voor 3 jaar te zijn, omdat deze peuters hun rijke creativiteit kunnen gebruiken. Dit is namelijk de speelleeftijd, de leeftijd waarop kinderen iedere trap die zij tegenkomen zullen beklimmen en nieuwe vriendinnetjes maken. Daardoor hebben ze niet alleen plezier, maar ze hebben een beter inbeeldingsvermogen, fysiek bewustzijn en ze ontwikkelen hun zelfbewustzijn. Voor deze doelen is speelgoed ontzettend belangrijk.

Beste speelgoed voor meisjes van 3 jaar

Als je speelgoed voor een 3-jarige gaat kopen, raden we jou aan om duurzaam speelgoed te kopen waarmee peuters veilig kunnen spelen. Je vindt dit speelgoed in verschillende (online) winkels. Maar, welk meisjes speelgoed voor 3 jaar kun je het beste voor een peuter kopen?

Kinderfiets

Als een meisje van 3 jaar graag op een loopfiets of driewieler wil gaan rondscheuren, is dit het beste moment om haar een fiets te geven. Op deze leeftijd zal zij niet zo bang zijn om te leren fietsen en zij zal haar leefwereld vergroten. Aangezien dit haar allereerste fiets is, kun je het beste een klein model kiezen met zijwieltjes en een dichte kettingkast. Zo is een kinderfiets met bijvoorbeeld 10 en 12 inch wielen geschikt als speelgoed voor meisjes van 3 jaar. In speelgoedwinkels vind je fietsen zonder en met versnellingen, een handrem en terugtraprem.

Houten keuken

Een typisch speelgoed voor meisjes van 3 jaar is een houten keuken. In diverse speelgoedwinkels vind je basic en gedetailleerde houten keukentjes die absoluut beter zijn dan plastic keukens. Houten keukens kunnen beter tergen stootjes en jij kunt deze personaliseren voor een meisje van 3 jaar.

Poppen

Wanneer meisjes 3 jaar worden, zullen ze beginnen met het naspelen van verhalen waardoor ze situaties uit het dagelijks leven beter begrijpen. Ze kunnen met dit speelgoed over verschillende interessante werelden fantaseren, zoals de kinderopvang en de dierentuin. Ze willen namelijk anderen imiteren. Let wel op dat zij alleen met grote onderdelen, dieren en personages spelen, zodat ze geen kleine onderdelen doorslikken.

Puzzels

Puzzels is een goed voorbeeld van meisjes speelgoed voor 3 jaar, omdat deze peuters hun ruimtelijk inzicht razendsnel ontwikkelen. Het is hierbij wel belangrijk dat ze eerst met grote houten of vloerpuzzels beginnen. Als ze deze puzzels snel en makkelijk oplossen, kun je voor een legpuzzel gaan. Het is onze tip om puzzels met strakke lijnen en veel variatie te kopen, omdat ze over het algemeen makkelijker zijn dan puzzels met grote vlakken van dezelfde kleur.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken