Home / Blog / Jongens speelgoed / Hét leukste jongens speelgoed voor 3 jaar

Hét leukste jongens speelgoed voor 3 jaar

Door Ekiddies - op 12-04-2019 - Update 12-04-2019
Hét leukste jongens speelgoed voor 3 jaar

Peuters maken een enorme ontwikkeling door. Zo zullen ze steeds meer in aanraking komen met andere kinderen en leren ze de wereld kennen. Hierdoor gaan ze meer samenspelen en zullen ze ontdekken dat ze ook steeds meer zelfstandig kunnen spelen met speelgoed. Door hun enorme fantasie kunnen ze zich uren vermaken. Het speelgoed voor een jongen van 3 jaar is hier op ontworpen. Doe hier je inspiratie op en verras je zoon, neefje of kennis met geweldig speelgoed!

Stimuleer de fantasie

Jongens van 3 jaar zullen vele verschillende dingen enorm interessant vinden. Op deze leeftijd leren ze immers een heleboel nieuwe dingen. Jij kunt het leren van deze nieuwe dingen stimuleren. Denk maar eens aan speelgoed dat een algemeen bekend beroep uitbeeldt waarmee ze kunnen spelen. Kinderen vinden het namelijk geweldig om (dieren)dokter te spelen. Ze zullen ook boerderijdieren ontdekken en ze leren de namen van diverse objecten en levende wezens. Hierdoor is er veel jongens speelgoed voor 3 jaar op de markt waarbij ze al deze dingen op een spelende wijze ontdekken. Denk aan een dokters- of politiespeelsetje. Een speelgoedwerkbank is ook vaak in trek bij jongens. Zo kunnen ze papa nadoen en leren ze hoe ze iets moeten bouwen.

Stimuleer de mobiliteit met jongens speelgoed 3 jaar

Jij zult het vast al gemerkt hebben. Kinderen van 3 zijn enorm nieuwsgierig naar allerlei dingen. Hier hoort ook de mobiliteit van het kind bij. Jongens van 3 hebben vaak net geleerd om te lopen, springen en klimmen en dit zie je in iedere dagelijkse activiteit terugkomen. Zo zullen ze overal op willen klimmen, naartoe willen rennen en springen ze veel op en neer. Een goede oplossing is om te kiezen voor speelgoed voor een jongen van 3 jaar waarbij ze deze energie kwijt kunnen. Een loopfietsje of driewieler is dan een geweldige uitkomst. Je kind kan dan naast je rijden terwijl je een stukje door het dorp of de stad loopt of wanneer je samen boodschappen gaat doen! Een fietsje zorgt er ook voor dat kinderen hun wereld vergroten. Zorg er wel voor dat je de juiste wielmaat kiest voor je peuter. Ga jij voor een kleine fiets? Ga dan voor een fiets met zijwieltjes en dichte kettingkast. Zo kan je kind veilig leren fietsen! Bekijk ook ons andere buitenspeelgoed voor peuters.

Vele verhalen

Er is niets zo leuk als wanneer jij je kind een verhaaltje voor het slapen gaan kan vertellen. Kinderen hunkeren vaak naar vele verhalen die hun fantasie de vrije loop laten gaan. Tijdens het vertellen van deze verhalen zullen jongens van een jaar of drie ook echt deelnemen. Ze zullen verschillende dingen aanwijzen, stellen vragen en vullen het verhaal aan met hun fantasie. Het is ook niet vreemd dat kinderen deze verhalen later meenemen wanneer ze zelfstandig of met vriendjes en vriendinnetjes aan het spelen zijn. Je maakt hierdoor een goede keuze wanneer je een boek cadeau geeft aan deze leeftijdscategorie. Een boek als speelgoed voor een jongen van 3 jaar is daarom een uitermate geschikt idee. Deze boeken bevatten veel plaatjes. Wanneer je zelf even niet kunt voorlezen, kan een kind zelf een verhaal bij de afbeeldingen verzinnen.

Knutselen en bouwen

Het is voor jongens van 3 jaar ook leuk om van alles te bouwen en te knutselen. Passend jongens speelgoed voor 3 jaar is daarom onder andere potloden en kleurboekjes, maar ook Duplo of ander bouwspeelgoed. Met dit speelgoed kunnen ze alles bouwen of tekenen wat in hun gedachten opkomt. Wil jij de fantasie stimuleren en wil je dit op een creatieve manier doen? Dan kun je het beste kiezen voor een van deze opties!

Kies voor veilig speelgoed

Het is heel belangrijk dat je op zoek gaat naar veilig speelgoed. Speelgoed voor een jongen van 3 jaar moet zodanig veilig zijn dat er geen stukken los kunnen komen en dat er geen kleine losse stukken bij zitten waar ze misschien in kunnen stikken. Het materiaal van het speelgoed is daarom erg belangrijk. Het is verstandig om plastic speelgoed zoveel mogelijk te vermijden en liever te kiezen voor hout of ander zachter materiaal. Bekijk hier de voordelen van houten speelgoed. Kan het speelgoed tegen een stootje en zitten er geen kleine onderdelen aan waar kinderen gevaar mee kunnen lopen? Dan is het speelgoed geschikt voor deze leeftijdscategorie!

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken