Het leukste jongens speelgoed voor 3 jaar

Door Ekiddies - op 03-12-2020
Het leukste jongens speelgoed voor 3 jaar

Jongens van 3 jaar maken op deze leeftijd een stormachtige ontwikkeling door. Zij willen graag jongens speelgoed voor 3 jaar om iedereen na te doen. Deze jongetjes stellen voortdurend ontzettend veel vragen en ze worden steeds zelfstandiger. Ze doen in hun eentje of samen met hun vriendjes nieuwe ontdekkingen. Jongetjes van 3 jaar beginnen ook mensen en gezichten te tekenen en figuren uit een verhaal of boek. Voor al deze interessante ontwikkelingen kun je het allerbeste speelgoed voor jongens van 3 jaar kopen. Ze willen echt alles weten. Maar, wat is het beste speelgoed dat je bijvoorbeeld aan jouw zoontje of neefje van 3 jaar kunt geven?

Handige tips voor jongens speelgoed 3 jaar

Voordat je een speeltje voor een jongen van 3 jaar gaat kopen, raden we jou aan om naar het materiaal van de speeltjes te kijken. Jongetjes van deze leeftijd kunnen heel snel speelgoed kapot maken en ze kunnen zelf gevaar lopen. We adviseren je daarom om het liefst geen plastic speelgoed te kopen, maar juist speeltjes van zachte materialen die voor een lange tijd meegaan. Voorbeelden zijn:

Kleurpotloden

Dit speelgoed is bij iedereen zeer bekend en dit is geen verrassing, omdat kleurpotloden erg goed zijn voor meisjes en jongens van 3 jaar. Op deze leeftijd beginnen ze met hun eerste krabbeltjes en ze herkennen figuurtjes. Ze willen deze vormen zelf tekenen of kleuren vanuit hun rijke fantasie. In andere woorden, dit is een ideaal speelgoed voor jongens van 3 jaar om de eerste letters en vormen te maken!

Puzzels

De puzzels die je aan baby's geeft, zullen geen probleem meer zijn voor jongetjes van 3 jaar. Het is daarom tijd voor een gloednieuwe uitdaging! Een ideaal speelgoed voor jongens van 3 jaar is een grote puzzel met strakke lijnen en veel variatie. Op deze leeftijd ontwikkelen ze verder hun cognitieve vaardigheden en ze leren ook om de puzzels van anderen met die van hen te vergelijken.

Klei

Driejarige jongetjes gaan meestal alleen samen met hun vriendjes vormen maken met allerlei materialen. Om ze veilig te laten spelen, raden we jou aan om hele zachte en kleurvolle klei te kopen. Aangezien dit materiaal erg zacht is, kunnen zij met nieuwe vormen gaan experimenteren zoals balletjes, worstjes en figuurtjes.

Houten werkbank

Wat is nou een echt speelgoed voor jongens van 3 jaar? Exact, een houten werkbank! Driejarige jongetjes kunnen zeker met onder andere gereedschap en schroefjes hun verbeelding gebruiken en een heus meesterwerk maken. In alle soorten winkels vind je houten werkbankjes met basis en gedetailleerde ontwerpen die geschikt zijn voor kinderen van 3 jaar.

Kinderfiets

Tot slot kun je een kinderfiets voor een jongetje van 3 jaar kopen.. Dit is zowel een meisjes als jongens speelgoed voor 3 jaar, omdat alle peuters op deze leeftijd van beweging houden. Ze willen altijd plaatsen verkennen en het is daarom ontzettend moeilijk voor hen om stil te zitten. Een andere reden voor een kinderfiets is simpelweg het feit dat dit jongens speelgoed voor 3 jaar geschikt is voor de coördinatie van deze kinderen. Ze leren steeds beter om hun handjes en voetjes te gebruiken.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken