Educatief speelgoed voor kinderen van 5 jaar

Door Ekiddies - op 20-07-2020
Educatief speelgoed voor kinderen van 5 jaar

Hier leren ze niet alleen om vriendjes en vriendinnetjes te maken, maar ze leren ook nieuwe woordjes om zinnen te bouwen. Ze leren verder schrijven en natuurlijk rekenen. Aan de ene kant kunnen ze werkelijk alles op school leren. Aan de andere kant kun je zelf ook een hele belangrijke rol spelen. Je kunt namelijk educatief speelgoed voor 5 jaar kopen waarmee kinderen een enorme voorsprong kunnen maken. Je moet echter op een aantal aspecten van het leerzaam speelgoed letten.

Het beste educatief speelgoed voor 5 jaar

Educatief speelgoed voor 5 jaar vind je overal, maar dit betekent niet dat je alles moet gaan kopen. Als je leerzaam speelgoed voor 5 jaar gaat aanschaffen, moet je op het niveau van de artikelen letten. Zorg dat het speelgoed op de capaciteiten van de kinderen aansluit, zodat ze geen moeilijkheden hebben om nieuwe dingen te leren. Je hoort verder rekening te houden met de materialen van het speelgoed. Als je naar de producten kijkt, raden we jou aan om artikelen van zachte materialen te kopen. Het kan toch moeilijk zijn om het beste leerzaam speelgoed te kopen. Maak je geen zorgen, want we geven een aantal voorbeelden van educatief speelgoed voor 5 jaar.

Constructiespeelgoed

Op de basisschool gaan kinderen hun ruimtelijk inzicht ontwikkelen. Op vijfjarige leeftijd kunnen ze nu 3D-vormen herkennen en met elkaar combineren bij het bouwen van figuren. Een handige tip voor de stimulatie van het ruimtelijk inzicht van kinderen is het aanschaffen van constructiespeelgoed. Je kunt hierbij het beste houten speelgoed kopen, want dit materiaal is erg duurzaam en kinderen kunnen er werkelijk alles mee doen.

Puzzels

Een ander educatief speelgoed voor 5 jaar dat je online of in fysieke winkels kunt kopen, zijn puzzels. Puzzelen is al jaren lang een leuke hobby voor een aantal mensen en dit is niet anders bij kinderen van deze leeftijd. Ze kunnen met puzzels beter worden in het herkennen van vormen en ze bedenken daarmee sneller oplossingen voor problemen. We raden jou graag aan om thema's te kiezen die op de interesses van de kinderen aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan puzzels over superhelden voor kinderen die van Marvel of DC Comic houden. Voor meisjes zou je zelfs speciale puzzels over Frozen of andere Disney personages kunnen aanhalen als een educatief speelgoed voor 5 jaar.

Tekenmaterialen

Je kunt verder naar tekenmaterialen als een educatief speelgoed voor 5 jaar kijken. Je zou kunnen denken dat tekenmaterialen niet echt onder dit soort speelgoed valt, maar dit is echter wel het geval. Kinderen van deze leeftijd kunnen met tekenmaterialen leuke gebouwen ontwerpen. Ze zullen de belangrijkste constructieaspecten weten en ze kunnen dit allemaal meenemen voor de toekomst.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken