Home / Blog / Educatief speelgoed / Educatief speelgoed voor 4 jaar kopen?

Educatief speelgoed voor 4 jaar kopen?

Door Ekiddies - op 23-04-2019 - Update 23-04-2019
Educatief speelgoed voor 4 jaar kopen?

Op deze leeftijd gaat er weer een nieuwe wereld open voor jouw kleintje. Hij/zij gaat naar de basisschool en maakt hier nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, is al in staat om tekeningen te maken, kleine zinnen te maken én om met van alles te spelen. Het is voor de ontwikkeling belangrijk om met educatief speelgoed te spelen zodat de cognitieve ontwikkelingen worden gevorderd.

Educatief speelgoed voor 4 jaar

Leerzaam speelgoed voor 4 jaar is belangrijk om stappen te kunnen zetten in de ontwikkeling. Het is belangrijk om rekening te houden met het niveau van jouw kleuter zodat de uitdaging niet té groot wordt. Maar wat is nu geschikt educatief speelgoed voor 4 jaar?

Rekenspelletjes

Leren rekenen kan op een leuke manier! Met houten puzzelcijfers kan jouw kleine de basisbegrippen van rekenen leren op een leuke, educatieve manier.

Lettergrepen

Leerzaam speelgoed voor 4 jaar oude kinderen is onder andere lettergrepen. Hiermee herkent jouw peuter letters, lettergrepen, woordjes en hij/zij kan hiermee de woordenschat vergroten.

Kleurpotloden en stiften

Bijna ieder kind van 4 jaar houdt van kleuren en maakt de meest creatieve tekeningen voor jou. Kleurpotloden en stiften zijn dan ook educatief speelgoed voor een 4 jaar oude kleuter. Hiermee kan hij/zij zijn of haar fantasie op papier zetten. Dit is ook leuk speelgoed voor onderweg.

Schrijfstudio

Lekker leren schrijven doet jouw kleine op een schrijfstudio. Meestal zijn deze van tafelformaat en dus overal mee naartoe te nemen en te gebruiken. Hier kan hij/zij op schrijven, rekenen én tekenen.

Step en loopfiets

Laat jouw kleine racen door de woonkamer, keuken of tuin op een step of loopfiets. Hiermee ontwikkelt hij/zij de motoriek, kracht én balans. Zeker leerzaam speelgoed voor 4 jaar oude kinderen. Dit is namelijk het opstapje naar een echte fiets dadelijk!

Nog meer educatief speelgoed voor 4 jaar

Spelletjes waarbij iedere actie (zoals het indrukken van een knop) een reactie oproept zijn leuk. Ook groepsspelletjes voor maximaal 4 personen zijn geschikt. Op de basisschool leert jouw kind lezen, rekenen en schrijven. Leerzaam speelgoed helpt bij de ontwikkeling.

Speelgoed online kopen? Bekijk onze speelgoedvergelijker en shop jouw favoriete speelgoed eenvoudig online.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken