De leukste gezelschapsspellen voor thuis

Door Ekiddies - op 30-11-2020
De leukste gezelschapsspellen voor thuis

Gezelschapsspellen worden al eeuwen lang gespeeld. Het zorgt voor gezelligheid, plezier en samenhorigheid. Veel families plannen dan ook dagen in om enkel met elkaar gezelschapsspellen te spelen. Er bestaan verschillende soorten spellen. Zo heb je bordspellen, dobbelspellen, kaartspellen en nog vele andere soorten. Het is daarom lastig om het perfecte spel uit te kiezen. Om je te helpen een keuze te maken geven we jou een aantal spellen waarmee jij en je familie zich zeker gaan vermaken.

Ticket to ride

Ticket To Ride is momenteel een van de populairste gezelschapsspellen. Je kunt het met twee tot en met vijf mensen spelen. Het doel van Ticket To Ride is om zoveel mogelijk punten te verzamelen door een zo groot mogelijk treinnetwerk te creëren. Leg verbindingen tussen bekende steden, bouw verschillende treinstations en verken de hele wereld. Het systeem van kaartcombinaties zorgt voor enorme plotwendingen en spanning tot aan het eind van het spel. Eindig jij met de meeste punten? Dan mag jij je de trotse winnaar van Ticket To Ride noemen. Het spel is eventueel uit te breiden met andere landkaarten.

De kolonisten van Catan

Dit gezelschapsspel is al jarenlang een favoriet van vele mensen. Het spel is te spelen met minimaal drie spelers en maximaal zes spelers. Bouw huizen en straten, drijf handel, vergroot je gebied met je grondstoffen en strijd met de tegenstanders tot je de grootste handelaar bent. Het spel wordt door miljoenen mensen wereldwijd gespeeld en blijft al jaren een van de populairste gezelschapsspellen. Weet jij je tegenstanders te slim af te zijn?

30 Seconds

Hét spel waar iedereen het de laatste jaren over heeft. 30 Seconds is in een korte tijd mega populair geworden en wordt wereldwijd gespeeld. Je speelt in teams tegen elkaar. Een iemand van het team moet binnen dertig seconden vijf begrippen van een kaartje zo omschrijven dat hij/zij niks verklapt, maar dat zijn/haar teamgenoten toch kunnen raden wat het is. Hoe meer begrippen geraden worden, des te maar stappen mag het team maken op het bord. Een geweldig spel om samen met je familie en vrienden te spelen. Niet voor niks is het een van de populairste gezelschapsspellen van het moment.

Monopoly

Wie kent dit spel nou niet. Monopoly is een van de best verkochte gezelschapsspellen wereldwijd. In dit spel moet je vastgoed kopen, verkopen en ruilen om uiteindelijk zo rijk mogelijk te worden. Wees tactisch en denk goed na voor je iets koopt, want het geld is niet oneindig! Wees je tegenstanders te slim af en toren boven ze uit met je vermogen. Dit populaire spel is te spelen met minimaal twee spelers en maximaal vier spelers. Een bekende klassieker voor velen.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken