Buitenspeelgoed voor peuters

Door Ekiddies - op 10-06-2020
Buitenspeelgoed voor peuters

Er is voor kinderen niets zo heerlijk als buiten spelen wanneer het zonnetje lekker schijnt. Het kan al genoeg zijn om een kleedje neer te leggen en wat speelgoed van binnen mee naar buiten te nemen. Denk hierbij aan wat poppen, autootjes of een speelgoedhuisje. Naast dit idee kun je ook genoeg buitenspeelgoed voor peuters vinden. Wij hebben bij eKiddies een lijstje gemaakt van populair buitenspeelgoed.

Een watertafel of aquaplay

Een watertafel of aquaplay is het meest gebruikte buitenspeelgoed voor een peuter in ieder huishouden. In de zomer is dit speelgoed erg handig om even lekker af te koelen in het warme weer. Daarnaast kan een watertafel ook gebruikt worden bij slecht weer. Door middel van het gebruik van zand of rijst kan er evengoed met een deel van de tafel gespeeld worden. De watertafel en aquaplay worden gemaakt van kunststof waardoor het geheel gemakkelijk af te breken is en opgeborgen kan worden.

Een zandbak

Naast het spelen met water is het spelen met zand ook één van de favoriete bezigheden van kinderen. Er zijn diverse manieren om kinderen met zand te laten spelen in je achtertuin. Denk bijvoorbeeld eens aan een zandbak of een zandtafel. Het beste is voor een zandbak of zandtafel te kiezen die af te dekken is. Hierdoor wordt het zand niet vies en kunnen beesten ook niet bij het zand. Een houten zandbak is erg duurzaam terwijl een kunststof variant erg licht en gemakkelijk te verplaatsen is. Kies zelf dus welk buitenspeelgoed goed is voor je peuter!

In de schaduw spelen met buitenspeelgoed voor peuters

Kinderen zullen tijdens het buitenspelen ook wat verkoeling op willen zoeken. Je kunt er daarom ook voor kiezen om je eigen wigwam of tentje te kopen zodat kinderen in de schaduw kunnen spelen met hun speelgoed en toch buiten zitten. Daarnaast zullen ze niet verbranden aangezien ze niet in de felle zon zitten.

Verschillende glijbanen

Afhankelijk van de leeftijd, kun je ervoor kiezen om een glijbaan aan te schaffen. Deze glijbanen met 2, 3 of 4 treden zijn erg gemakkelijk in elkaar te zetten. Je kind zal hier uren plezier van hebben en tijdens de zomerdagen kan er zelfs water over de glijbaan gestroomd worden zodat de glijbaan omgetoverd wordt tot waterglijbaan. Dit buitenspeelgoed voor een peuter kan hierdoor het hele jaar door gebruikt worden.

Maak gebruik van bellenblaas!

Buitenspeelgoed voor een peuter hoeft niet altijd enorm duur te zijn. Eenvoudig speelgoed zoals bellenblaas zorgt er al voor dat je kind zich uren kan vermaken. Deze kun je zelf maken of kopen. Er zijn namelijk genoeg machines die voor leuke bellen kunnen zorgen. Daarnaast kun je ook spellen spelen waarbij bellenblaas gebruikt wordt. Je kan bijvoorbeeld met een mega bubbleset supergrote bellen maken of een football bellenblaas spel spelen. Bij dit spel komen de bellen uit de bal wanneer je de bal overgooit. Zo hebben jij en je kind tijdens de zomerdagen heerlijk veel speelplezier in de tuin!

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken