3 handige tips voor de inrichting van de speelhoek

Door Ekiddies - op 04-01-2021
3 handige tips voor de inrichting van de speelhoek

Al dat leuke speelgoed van tegenwoordig: het is zo leuk dat je stiekem graag zelf weer kind wilt zijn. Kinderen spelen het liefst de hele dag door. De favoriete pop moet overal mee naar toe en de stoere auto moet wel blijven rijden, mama! Stel je voor dat het speelgoed niet meer door het hele huis ligt, maar in één fijne kinderspeelhoek. En dat je kinderen af en toe wat speelgoed zelf zouden opruimen waar ze vandaan hebben gehaald. Wat een hemelse gedachte, niet waar? Ekiddies helpt jou met het creëren van een kinderspeelhoek die jouw kind stimuleert zelf op te ruimen.

Kinderspeelhoek maken

Één ruimte om in te spelen: dat is een kinderspeelhoek. Dit kan een complete kamer zijn, of geef een hoek in een gebruikte kamer deze invulling. Wanneer je een kinderspeelhoek gaat maken, moet je een ruimte creëren die kinderen uitdaging biedt om hun speelgoed in bepaalde vakken of ruimtes terug te stoppen. Met uitdaging bedoelen we wel een haalbare uitdaging. Zorg ervoor dat de opbergingsplekken niet te hoog of te ver weg van het kind zijn. Deze opbergruimtes kun je heel makkelijk zelf creëren. Denk bijvoorbeeld aan geschilderde vakken op de muur waar de kids hun speelgoed kunnen ophangen of opbergen op een plankje.

Speelhoek inrichting

Een vrolijke inrichting is het allerbelangrijkste voor een speelhoek of kamer. Kids moeten hier een euforisch gevoel ervaren wanneer ze in aanraking komen met de ruimte. Naast de basiselementen zoals een tafel, stoeltjes en een kast voor het speelgoed op te bergen, ga je kijken daar andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld meerdere kleine kastjes of een klein bankje waar je door middel van opbergbakken ook weer een opbergruimte onder kunt creëren.

Lekker creatief

Zorg ervoor dat de speelhoek je kind blijft uitdagen door talloze mogelijkheden te bieden. Een lege muur tot krijtwand omtoveren is zo gepiept. Koop schoolbordverf en witte krijtjes. De verf hoeft maar twee uurtjes te drogen en klaar is kees. Zet het opbergkastje een meter van de muur af, je creëert hiermee een eigen balie voor je kids. Wat zouden ze gaan verkopen? Die hele mooie tekening, of willen ze jou wel dat ene mooie truitje van hun favoriete pop verkopen?

Zoals je ziet is het inrichten van een kinderspeelhoek niet heel lastig. Kijk in ieder geval goed naar wat jouw kind het liefst doet en waar hij/zij het liefst mee speelt. Daar pas je je hele kinderhoek op aan. Succes gegarandeerd!

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken