Home / webzorg

Webzorg - zorgverzekeringen vergelijken van alle zorgverzekeraars

Een nare gebeurtenis of ongeluk is zo gebeurd. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan mocht je een keer iets overkomen. Met de talloze aanbieders van zorgverzekeraars is het lastig om een overzicht te houden. Webzorg zorgt ervoor dat je goed en bovendien voldoende verzekerd bent. En dat alles ook nog eens tegen de laagst mogelijke prijs! Vul jouw eigen wensen en behoeften op het gebied van verzekeringen in en Webzorg vergelijkt alle zorgverzekeraars voor je.

Webzorg vergelijkt

Webzorg maakt gebruik van een online vergelijker. Je dient alleen je basisgegevens omtrent zorg in te voeren. Binnen enkele seconden zal Webzorg aantonen welke aanbieders het meest geschikt zijn op het gebied van zorgverzekeraars, premies en eigen risico.

De verschillende soorten zorg

Je kunt een zorgverdeling onderverdelen in basiszorg en aanvullende zorg.

 • Basisverzekering
  Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht om de basisverzekering af te sluiten. Deze verzekering is landelijk bepaald en de verzekeraar dient zich hieraan te houden. Het basispakket is doorgaans uitgerust met zaken als huisarts-, apotheek- en ziekenhuisbezoek.
 • Aanvullende verzekering
  De aanvullende verzekering is geheel individueel in te richten. Denk hierbij aan verzekeringen op het gebied van tandzorg of fysio. Check wel dat je niet dubbel verzekerd bent, want dit betekent namelijk ook dubbele kosten!

Eigen risico; wat moet je weten?

Wanneer je verzekeringen gaat afsluiten dien je rekening te houden met het bepalen van je eigen risico. Net als bij de zorg heb je ook twee verschillende soorten eigen risico. Namelijk het verplichte en vrijwillige eigen risico.

 • Verplichte eigen risico
  Het is vandaag de dag verplicht om een verplicht eigen risico van minimaal €385 te betalen. Vergoedingen die tot je aanvullende verzekering behoren en fysio- en doktersbezoeken vallen buiten het eigen risico. Op deze wijze wordt voorkomen dat men bespaart op belangrijke zaken in de vorm van tandarts- of zwangerschapsbezoek.
 • Vrijwillig eigen risico
  Je kunt er ook voor kiezen om maandelijks kosten te besparen door je eigen risico omhoog bij te stellen. We raden je dit echter af wanneer je van plan bent om gebruik te gaan maken van bijvoorbeeld zwangerschapszorg.