Home / Blog / Meisjes speelgoed / Meisjes speelgoed 6 jaar

Meisjes speelgoed 6 jaar

Door Ekiddies - op 05-04-2019 - Update 05-04-2019
Meisjes speelgoed 6 jaar

Je zult bij een jonge meid van 6 jaar een grote verandering zien in interesses. Ze gaat naar school en heeft een aantal vriendinnetjes waar ze veel mee speelt. Dit zie je ook terug in de interesses in speelgoed. Een meisje van 6 heeft namelijk hele andere behoeftes dan een peuter of kleuter. Op deze leeftijd krijgen kinderen een eigen echte mening en weten ze al meer wat ze écht leuk vinden. Wil jij graag meisjes speelgoed voor 6 jaar kopen of cadeau doen? Dan vind je hier een aantal handige tips en voorbeelden.

Laat de creativiteit de vrije loop gaan

Meiden vinden het vaak enorm leuk om allerlei dingen te knutselen. Wanneer ze hier hun eigen draai aan kunnen geven, is dit helemaal een hit. Gelukkig kun je tegenwoordig genoeg knutselpakketten vinden. Denk hierbij aan pakketten zoals het maken van je eigen mandala, kleuren met Blopens of het schilderen op nummer.

Heb jij een echte Picasso in huis? Dan kun je ook kiezen om een aantal schildersdoeken aan te schaffen. Voeg daar een schildersezel aan toe met een voorraad verf en potloden en je zult versteld staan van het aantal meesterwerken die er gemaakt worden. Je kan ook kiezen voor een ander soort schilderij. Je vindt tegenwoordig genoeg setjes waarmee kinderen raamschilderijen kunnen maken. Hoe dan ook, dit speelgoed voor meisjes van 6 jaar zal goed aanslaan!

Interactief meisjes speelgoed voor 6 jaar

Ben jij op zoek naar speelgoed voor meisjes van 6 jaar waarbij ze op een interactieve manier bezig zijn? Dan is een pop een geschikt item. Je vindt vandaag de dag een groot aanbod van verschillende soorten poppen in diverse maten. Denk aan de bekende poppen zoals een Baby Born, maar ook aan Disney prinsessen. Veel van deze poppen zijn zo gemaakt dat kinderen op een interactieve manier ermee moeten spelen. Zo kan het zijn dat de pop huil- of lachgeluiden kan maken en kinderen erachter moeten zien te komen waarom de pop dit doet. Een pop kan dus gevoed of verschoond moeten worden. Hierdoor leert je dochter of nichtje om te gaan met anderen.

>> Bekijk ook het beste meisjes speelgoed voor 2 jaar <<

Fantasie en constructie speelgoed

Ander speelgoed voor meisjes van 6 jaar is speelgoed waarbij ze hun fantasie moeten gebruiken. Dit wordt met deze leeftijd vaak gecombineerd met constructie speelgoed. Denk hierbij aan LEGO Friends. Hierbij kunnen ze zelf hun huis of ander gebouw in elkaar zetten. Nadat ze dit in elkaar hebben gezet kunnen ze met de diverse poppetjes hun eigen verhaal verzinnen.

Een ander soort fantasie speelgoed dat het enorm goed doet, zijn de Hatchimals. Dit zijn fictieve dieren die je dochter uit een ei moet laten komen. Hierna kunnen ze spelen met het dier en moeten ze het dier eten geven en verzorgen. Door de zachte vacht is het dier zeer knuffelbaar en zijn meiden gek op dit fictieve diertje.

Speel één van de vele bordspellen

Tegenwoordig vind je een groot aanbod van bordspellen in vele speelgoedwinkels. Dit kunnen de populaire spellen zijn zoals Monopoly, Rummikub en Memory. Maar je kunt ook bordspellen vinden met de favoriete Disney karakters van je dochter of nichtje. Zo vind je spellen met het thema Frozen of Disney prinsessen. Wil jij je dochter of nichtje een cadeau geven? Dan is dit speelgoed voor meisjes van 6 jaar enorm geschikt! Beleef samen de leukste pret met deze bordspellen.

Speelgoedtip: verkleedkleding voor meisjes.

Educatief speelgoed

Wanneer je educatie enorm belangrijk vindt, hoeft het niet zo te zijn dat dit niet terug kan komen in het speelgoed dat jij je dochter cadeau geeft. Vandaag de dag vind je namelijk enorm veel meisjes speelgoed voor 6 jaar waarbij ze direct ook iets leren. Zo zijn er de diverse soorten TipToi waarmee kinderen topografie, de klok, het lichaam, verschillende talen en vele andere dingen leren.

Daarnaast zal je dochter beginnen met het leren lezen en schrijven. Hierdoor zijn er ook een aantal soorten meisjes speelgoed voor 6 jaar gemaakt waarmee ze dit thuis op een spelenderwijze nog eens extra kunnen oefenen. Dit zijn onder andere spellen van Jumbo waarbij kinderen woorden moeten maken van letters. Deze woorden worden aangegeven door middel van plaatjes. Dit zijn simpele woorden zodat het niet te moeilijk is. Je dochter zal hierdoor grote stappen maken in haar ontwikkeling!

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken