Home / Blog / Tips & tricks / Knutselen met karton

Knutselen met karton

Door Ekiddies - op 02-01-2019 - Update 02-01-2019
Knutselen met karton

Knutselen met je kinderen stimuleert hun creativiteit en is bovendien ook nog eens goedkoop. Met bijna alle karton valt er wel iets te maken en het is makkelijk verkrijgbaar. Kinderen hebben echt niet het duurste speelgoed nodig om zich te vermaken. Met een kartonnen doos en hun eigen fantasie kunnen ze zich uren vermaken. Bij Ekiddies lees je over knutselideeën en materiaal.

Knutselen met karton voor jong & oud

Met karton knutselen creëren jij en en je kinderen de leukste dingen helemaal zelf. De mogelijkheden zijn bijna ongekend, net zoals de fantasie van kinderen. Maak bijvoorbeeld een knikkerbaan van de kartonrollen die je vindt in wc papier en keukenrol. Of maak een egel of kikker uit karton, een parkeergarage of vliegtuig. Zelfs een brandweerauto van een eierdoos behoort tot de mogelijkheden. Het maakt niet uit wat je kind bedenkt, met karton knutselen jullie het zelf makkelijk in elkaar.

Het hele jaar door knutselplezier

Je kunt het hele jaar door knutselen met karton met de kinderen. Er zijn immers genoeg knutselideeën voor het hele jaar en je kan dus afstemmen op het seizoen. Tijdens de kerstperiode kun je ook met karton knutselen en maak je samen kerstboompjes, de kerstman, sjaaltjes of rendieren. Voor Halloween en Sint Maarten knutsel je de mooiste lampions. In de herfst kun je gebruikmaken van producten uit de natuur zoals bladeren om het karton aan te kleden. Knutselen is leuk voor jong en oud en samen komen er de mooiste creaties uit.

Geschikt knutsel karton nodig?

Je kunt bijna alle soorten karton gebruiken als je gaat karton knutselen. Eierdozen, verpakkingsdozen van meubels, de dozen uit de supermarkt of de doos van een fiets zijn allemaal geschikt als knutsel karton. Uiteraard kun je ook gekleurde vellen karton kopen om zo kleuren toe te voegen aan het kunstwerk. Er zijn ook knutselpakketten beschikbaar die bestaan uit voorgesneden kartonnen vormen. Deze vind je allemaal online bij Ekiddies. Ook ander materiaal dat vaak gebruikt wordt tijdens het knutselen zoals lijm, verf, kleurpotloden en klei vind je bij ons.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken