Notice: Trying to get property of non-object in /home/eknl/domains/ekiddies.nl/public_html/api/client/AccountAPI.inc.php on line 224
Vind het leukste speelgoed voor een meisje van 4 jaar
Home / Blog / Meisjes speelgoed / Het leukste speelgoed voor een meisje van 4 jaar

Het leukste speelgoed voor een meisje van 4 jaar

Door Ekiddies - op 27-11-2019
Het leukste speelgoed voor een meisje van 4 jaar

Op 4 jarige leeftijd gaat jouw dochter een nieuwe fase tegemoet. Je kind mag namelijk naar de basisschool en komt hier in aanraking met andere leeftijdsgenootjes, gaat meedoen aan kringgesprekken en vooral lekker veel buitenspelen. In deze nieuwe omgeving leert je dochter een hoop nieuwe dingen en ontwikkelen zich nieuwe interesses. Je merkt vast dat jouw dochter steeds meer wordt beïnvloed door leeftijdsgenootjes. Kinderen willen graag samen spelen en voordat je het weet vindt er een eerste playdate plaats. Dat wil zeggen dat je kind in aanraking komt met het speelgoed en de spelregels van een ander. Dit uit zich in nieuwe ontdekkingen en behoeftes. Daarnaast wordt een kind op 4 jarige leeftijd steeds meer bewust van het verschil in geslacht. Ze onderscheiden steeds duidelijker jongens en meisjes, dat zie je terug in de voorkeur aan speelgoed. Een typisch voorbeeld van meisjes speelgoed 4 jaar zijn de poppen. Wij snappen dat het vaak lastig is om in te schatten of bepaald speelgoed geschikt is. Daarom helpt Ekiddies een handje. Je leest hier enkele voorbeelden van speelgoed dat geschikt is voor een 4-jarige.

Fantasie- en rollenspel speelgoed voor een meisje van 4 jaar

Je kind kijkt vast al televisie en merkt dat ze hier dagelijks over fantaseert. Op 4 jarige leeftijd zijn kinderen misschien wel het meest fantasierijk uit hun hele kinderperiode. Er zijn vele verschillende kinderseries met superhelden. In series die voornamelijk gericht zijn op meisjes zijn dit vaak zangeressen, elven, prinsessen of andere fantasiefiguren. Een meisje wilt natuurlijk niets liever dan één van hen zijn. Koop je dochter een kostuum of verkleedjurkje waarmee ze in de huid kan kruipen van haar favoriete personage. Laat de fantasie van jouw kind zijn werk doen en laat je kind heerlijke (zelf gefantaseerde) avonturen beleven in de kleding van haar favoriete personages! Een absolute aanrader als het gaat om speelgoed voor een meisje van 4 jaar! Dit is later makkelijk uit te breiden door verschillende attributen te kopen die in de televisieprogramma's voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan toverstokken en kroontjes. Een voorbeeld van deze superhelden zijn K3 en Elsa de prinses van Frozen.

Creatief meisjes speelgoed voor 4 jaar

We zien dat ondanks de vele veranderende mogelijkheden op het gebied van speelgoed, zowel jongens als meisjes nog steeds ontzettend graag knutselen. Dit varieert erg van knutselen tot en met tekenen, plakken van stickers, blaasstiften en stempels. Er is heel erg veel aanbod te vinden voor meisjes van 4 jaar. Een absolute aanrader zijn de knutselproducten van Stabilo. Deze zijn namelijk speciaal ontworpen naar de behoeften en kunnen van een kind per leeftijdscategorie. Zo zijn er speciale stiften die niet doordrukken of potloden met drie kanten zodat er automatisch een juiste penhouding wordt aangenomen. Iets wat zeker niet mag ontbreken in de categorie knutselen is de kartonnen doos. Kinderen zien het als kasteel om zich in te verstoppen, gebruiken het als boot, vliegtuig of auto of maken er een soort glijbaan van. Daarnaast is een goed voorbeeld van meisjes speelgoed voor 4 jaar klei. Meisjes zijn ontzettend graag creatief bezig met klei, ze maken er frutseltjes, dieren of voorwerpen van. Met een vormpje of satéprikker kunnen ze een beetje experimenteren met het vormgeven van hun klei. Klei is verkrijgbaar in vele soorten, merken en kleuren. Je kunt ervoor kiezen om klei van een speciaal thema zoals bijvoorbeeld prinsessen klei te kopen. Dit doet het extra goed bij de meisjes.

Poppen en speeltjes

Zoals eerder benoemd worden kinderen op 4 jarige leeftijd steeds meer bewust van hun geslacht. Ze ontdekken dat er wel degelijk verschil zit tussen een jongen en meisje, en ontwikkelen hier ook eigen behoefte bij. Een meisje zal steeds minder met een speelgoedauto en Duplo gaan spelen. Je dochter van 4 krijgt steeds meer behoefte naar poppen en fantasiefiguren. Een voorbeeld is de bekende Barbie zoals die al enige generaties wordt gebruikt om mee te spelen. Maar ook poppen die gerelateerd zijn aan een serie die een 4 jarige kijkt op tv, doen het erg goed. Denk bijvoorbeeld aan Vaiana die nu helemaal in is. Dit is de opvolger van Frozen, maar ook kleine speelgoeddieren zoals My Little Pony of misschien wel al een speelgoedbaby van Luvabella doen het erg goed bij een 4-jarige. Deze vallen dan weer meer onder interactief speelgoed. Jouw kind zal haar fantasie gebruiken om in de huid van deze poppen te kruipen en avonturen te beleven die ze op televisie gezien heeft. Kortom: er is genoeg speelgoed voor een meisje van 4 jaar beschikbaar! Kies op basis van de interesses en lievelingsprogramma's van de kleine meid en zit nooit mis met een juist cadeau!

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken