Educatief speelgoed 3 jaar: welk cadeau geef je aan een kind van drie?

Door Ekiddies - op 10-11-2019
Educatief speelgoed 3 jaar: welk cadeau geef je aan een kind van drie?

Kinderen van 3 jaar ontwikkelen op deze leeftijd een zeer fijne motoriek dankzij verschillende activiteiten. Hun oog-hand-coördinatie wordt steeds beter waardoor ze niet alleen in de woonkamer leren rennen, maar ze zullen ook sneller leren fietsen. Meisjes en jongens van deze leeftijd worden steeds beter met rekenen en taal dankzij leerzame speeltjes voor 3 jaar. Kinderen van deze leeftijd maken dus ontzettend veel ontwikkelingen door. Je kunt ze hierbij helpen met uitstekend educatief speelgoed voor 3 jaar. Wat is dan het beste speelgoed voor deze kinderen? En van welke materialen moeten deze speeltjes zijn gemaakt?

Leuke tips voor leerzaam speelgoed voor 3 jaar

Alle peuters van 3 jaar leren op deze leeftijd de wereld ontdekken en ze willen zelf ook kleurvolle torentjes en andere gebouwen maken. Aangezien driejarige peuters daarnaast hun interesses leren ontwikkelen, is het erg belangrijk om ze veilig speelgoed te geven. We adviseren je daarom om speelgoed van zachte materialen aan te schaffen. Hierbij is het een handige tip om duurzaam educatief speelgoed voor 3 jaar te kopen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

Houten kalenderklok

Het is nooit te vroeg om te beginnen met tellen en dit kun je aan driejarige kinderen leren met kleurrijke houten kalenderklokken. Op deze klokjes zien kinderen van drie jaar alle dagen in de week en de verschillende maanden. Ze weten ook de vier seizoenen en het aantal dagen in een maand. Kortom, een houten kalenderklok is een uitstekend educatief speelgoed voor 3 jaar!

Plastic stoplichten

Voordat kinderen het verkeer op gaan, is het super handig om een stoplicht te kopen. Dit educatief speelgoed voor 3 jaar helpt driejarige kindjes om niet alleen de belangrijkste verkeerslichtjes te kennen, maar ze kunnen ook stoplichten leren besturen. Dit is erg goed voor hun ontwikkeling, omdat ze zo hun oog-hand-coördinatie verbeteren.

Letterpuzzels

Op deze leeftijd leren peuters letters en nummers herkennen en je kunt ze hierbij helpen met een kleurvolle letterpuzzel. Dit is een uitstekend leerzaam speelgoed voor 3 jaar, want kinderen leren sneller de verschillende letters in het alfabet en ze kunnen bovendien een begin maken met sommetjes.

Onze shopping tips
Geschreven door:
Ekiddies Ekiddies

Ekiddies houdt van speelgoed en wil dat iedereen dit zo voordelig mogelijk kan krijgen.

Speelgoedvergelijker Vind de goedkoopste aanbieder Speelgoed & prijzen vergelijken Nu vergelijken